„С любов и вяра в общите ценности“ на Община Белица

Да съхраниш традицията като песен, като танц, като музика. Да отвориш сърцето си в подножието на три планини. Да си горд, че носиш частица от тази невероятна народна памет. И я предаваш – към бъдното…

Този заряд носи в себе си празникът на любовта и вярата в човешките добродетели
„С любов и вяра в общите ценности“ на Община Белица.

За да уважат за празника кметът на Община Белица Радослав Реавски гости на събитието бяха : Областният управител на област Благоевград Николай Шушков, проф. Мариела Модева – зам- министър на Министерство на туризма, д-р Пламена Заячка – съветник на министъра на туризма, Халил Летифов – зам. председател на ПП – ДПС, Елхан Кълков – народен представител – ДПС в 47 Народно събрание, Славка Бозукова, главен редактор на в-к „Стандарт“,кметове на общини, общински съветници и кметове на населините места в община Белица.

Най – вълнуващото събитие за младите хора на Белица бе кампанията на вестник „Стандарт“, който тази година отбелязва своя 30-и юбилей и прави двете най-родолюбиви кампании у нас – „Чудесата на България“, с която популяризира културно-историческото наследство на страната ни и чертае маршрути за културно-исторически туризъм. И „Моят град – 10 причини за гордост“, с която представя успехите на общините и младите таланти, които са повод за гордост на своите градове и на цяла България.

С тези свои инициативи влиятелната общественополитическа медия днес бе специално в Белица, за да покаже преобразяването на любимия ни град и неговите успехи, да отличи талантливите младежи на Белица и да представи най-новата си уникална книга – „Чудесата на Родопите – 50 легенди“. С нея „Стандарт“ прави най-емоционалната си обиколка в страната – из родопските общини.

В кампанията „Моят град – 10 причини да остана в Белица“ Стандарт награди млади таланти, които с постиженията и своята отдаденост, са гордост за града и общината и за цяла България в категориите : най-малък дарител, образование, спорт, туризъм и култура.

Личности в – образование
1. Айлин Али Гъралийска – 12 клас на СУ „ Св.св. Кирил и Методий“ гр. Белица
За отличен успех и издигане авторитета на училището и училищната общност
2. Хатидже Салих Бозьова – 12 клас на Професионална гимназия „Никола Вапцаров“
За постигнати отлични резултати по всички учебни дисциплини и издигане авторитета на училището

3. Фирас Мухамед Заят – бежанец от Сирия- ученик от ОУ “ Св. Паисий Хилендарски “ с. Краище

За най-малък спонсор – През 2019 г. дарил спестяванията си от касичката от 73 лв., на семейството на Мустафа Шайгов от съседното с. Гълъбово. Мустафа е инвалид, живее с четирите си деца в голяма бедност. Къщата е с протекъл покрив, част от прозорците са с найлони и картони, ток няма.
4. Медие Орцева – ОУ “ Св. Паисий Хилендарски “ с. Краище
5. Исмет Киков – преподавател в Light Academy / Лайт академи/- Обучение по: английски, гръцки, немски, испански, математика, БЕЛ, химия и биология

Пет от спечелените медали на международното състезание по английски език през м. август 2022 – Teeneagle в Лондон са за децата от Лайт академи в община Белица:
1. Фатме Бей – с. Краище /златен/
2. Асие Йълдъс – с. Краище /сребърен/
3. Айлин Гърълийска – гр. Белица /бронзов/
4. Хамид Мехмед – гр . Белица /бронзов/
5. Кристина Мавродиева – гр. Белица /почетен /.

Личности в спорт
1. Сабри Кьосов – футболист в Футболен клуб „Лудогорец“ – За издигане авторитета на футболния клуб и на Община Белица
Личност в туризма
Красимир Кельов – За 20 годишна работа за популяризиране на туристическа дестинация – Белица

Култура
Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ град Белица
За отлични резултати в областта на културата, туризма, социалната политика и местното развитие

„С любов и вяра в общите ценности“ на Община Белица снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене