УЧЕНИЦИ ОТ НАЧАЛНИ УЧИЛИЩА ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ СЕ СРЕЩАТ В БАНСКО ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

Участниците в проекта „Нека опознаем нашите култури“ „Let’s explore our cultures“ по Програма „Еразъм +“ бяха на посещение в Община Банско, където бяха посрещнати от зам.-кмет Сашка Въчкова и секретаря Иван Докторов.

Проектът, с продължителност 24 месеца, е на финала си. Той бе координиран от НУ„Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско и реализиран в партньорство с училищата Valmieras Pargaujas sakumskola – гр. Валмиера, Латвия, Bolu Ozel Turkuvaz Ilkokulu – гр. Болу, Турция, Agrupamento de Escolas José Estevão – гр. Авейро, Португалия, и CARLOS V SOCIEDAD COOPERATIVA DE ENSEÑANZA – гр. Агилас, Испания.

В проекта „Нека опознаем нашите култури“, деца от България, Латвия, Испания, Португалия и Турция се запознаха с културно наследство на страните и районите, където живеят, традициите, приликите и разликите между тях.

Г-жа Сашка Въчкова приветства децата и техните ръководители и им пожела незабравими дни в Банско и Пирин, спомените от които да ги връщат отново тук. Тя изрази увереност, че общуването на участниците в проекта е било полезно за придобиване на нови знания, за създаване на полезни връзки и контакти и че в бъдеще тези отношения ще прераснат в приятелство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене