Георги Самандов, водач на 25 МИР-София и 01 МИР–Благоевград, ПП “Български възход”: 13 милиона минимални заплати бяха налети в едрия бизнес и изпълнителната власт не използва този ресурс

13 милиона минимални заплати бяха налети в едрия бизнес и изпълнителната власт не използва този ресурс. Инфлацията не е от днес и ние от „Български възход“ първи повдигнахме въпроса за механизмите за справяне. Това обяви Георги Самандов в студиото на „Денят на живо“ по Нова нюз.

Той уточни, че 10 милиарда лева са били налети в едрия бизнес и ако българската държава не използва този ресурс по предназначение, значи “нямаме държава”. “Не само това, но когато попитахме четири министерства и институции как повлияха на инфлацията компенсациите, които се наляха в буфери, те не знаеха,” допълни Самандов.

Той беше категоричен, че трябва да има нова методика за преразпределяне на компенсациите – да се дават на тези, които действително имат нужда. „В момента се налива в мелницата на инфлацията. Трябва да се върне конкурентното начало, конкуренцията ще даде и добра цена“, каза още Самандов и допълни, че раздаването на калпак на компенсации не е решение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене