Около 4000 българи се очакват за великденските празници в Сандански, хотелите вече са 75% резервирани

Заради четирите почивни дни за великденските празници хотелската база в Сандански, Мелник и Рожен вече е заета на 75 процента. До края на месеца се очаква този процент да скочи до 100, коментират хотелиери.

„Туристите запазват местата си месец по-рано, за да нямат проблеми, към края на месеца очаквам да бъде заета цялата леглова база в големите хотели”, заяви хотелиерът Драгомир Пенков. „Не че няма да има места в частните квартири и малките хотели, но те не са сред предпочитаните от туристите”, коментира още Д. Пенков. Според него през последните години тенденцията е българинът да избира места с балнео, СПА и уелнес туризъм, събрани на едно място.

Четиридневните празнични пакети в три- и четиризвездните хотели варират от 400 до 1800 лева на човек, в зависимост от категорията на хотела. Около 4000 българи се очеква да посрещнат великденските празници в Сандански. В Мелник и Роженския манастир в момента резервациите са на 65 процента. Очакват се също много туристи от Гърция и Северна Македония да дойдат в Сандански за празниците.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене