Областният координатор на БВ в Пиринско Г. Самандов приет за задочен докторант в УНСС, ще бори науката заедно с местните избори през октомври

Бившият депутат от „Български възход“, областен координатор на партията в Пиринско и син на гоцеделчевския общински съветник Атанас Самандов – Георги Самандов, бе приет като задочен докторант в катедра „Икономика на транспорта и енергетиката” в УНСС.

Срокът на обучението, което се субсидира от държавата, е 4 години. Научен ръководител на гоцеделчевеца е доц. д-р Ташко Минков, който преди 2 г. бе пети в предизборната листа на „БСП за България” в 14-и пернишки МИР.

Новината за докторантурата си съобщи вчера в профила си лично Георги Самандов, който току-що бе получил заповедта, подписана от ректора на университета проф. Димитър Димитров. Последваха десетки поздравления и пожелания за успех.

Г. Самандов е възпитаник на същия университет, един от съучредителите на „генералската“ партия, но името му се прочу още през 2021 г., когато бе назначен за заместник-министър на енергетиката със заповед на служебния премиер Стефан Янев. Преди това той беше директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика, търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата, съдружник във фирма „ Строй – консулт 2002” ООД и управител в софийското дружество „Мост енерджи газ” ООД.

На последните парламентарни избори Г. Самандов беше водач на листата на „Български възход” в Благоевград, но партията не успя да влезе в 49-о НС и той остана без депутатски стол.

„Отчитаме спад в подкрепата, дължащ се на непопулярното, но държавническо решение за военно-техническата подкрепа за Украйна. Решение, в което въведохме защитни клаузи за инвентара на Българската армия. Благодарение на нашите предложения в момента служебният кабинет на Румен Радев отказва изпращането на въоръжение за фронта. Ние платихме политическата цена, но защитихме България, защото така разбираме политиката”, пише Самандов, но дава ясна насока на БВ – местните избори през октомври. При това той веднага започна подготовката си за тях, снимайки се в зала по време на боксова тренировка с кристалното послание, че ще се бори мъжки партията да вкара ако не кметове, то поне съветници в Пиринско.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене