Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство

„Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук – пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове“. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

„Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?“, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

„Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата“, посочи Борисов.

„Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена – това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед – къде отива олиото? Кое вдига инфлацията – само лошото управление“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство – досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента – към 10 млрд. лв., е огромна“, категоричен е Борисов.

„Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака“, заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

„Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат „лидери“, да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото“, добави лидерът на ГЕРБ.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене