Близо 10 000 лева събра кауза за семейства с репродуктивни проблеми в Неврокопско

Хора с добри сърца подкрепиха провелата се снощи благородна мисия на Сдружение „Неврокоп“ и Фондация „Искам бебе“. Двете неправителствени организации организираха коктейл и търг в ресторант „Ивелия“ в гърменското село Дъбница, за да наберат средства за двойките с репродуктивни проблеми.

Две трети от цената на пропуските на присъстващите отиват директно към тези семейства. На търга пък се предлагаха различни предмети – картини, сувенири, вази, кошници с продукти на местни фирми. Специално за каузата от ФК „Славия“-София, със съдействието на Димитър Праматаров от фен клуба на тима, изпратиха две фланелки – на вратаря Светослав Вуцов и на нападателя Ахмед Ахмедов. На екипите имаше подписи на всички футболисти на най-стария ни футболен клуб.

На търга имаше и много кулинарни изкушения. Най-скъпо се продаде печено агне, за което се даде сумата от 500 лева. Екипът на нападателя Ахмедов се изтъргува за 280 лева, а този на вратаря Вуцов – за 200 лева.

„Събрахме сумата от 9650 лева, моята цел бе 10 000 лева, но сме твърде близо до нея. Искам най-сърдечно да благодаря на всички, които помогнаха за тази наша мисия – на дарители и участници. Отново отворихме сърцата си за нуждаещите се от нашата помощ”, коментира днес Рахим Арнаудов, който е председател на Сдружение „Неврокоп“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене