В Петрич глобиха фирма заради изхвърлени отпадъци

Жител на община Петрич подаде сигнал до звено „Общинска охрана“ за забелязан камион, от който се изхвърлят отпадъци на непозволено място. Районът е край пътя за село Рупите. Благодарение на снимка, която показва регистрационния номер на камиона, е издирен и собственикът на същия. Това е частна фирма.

Разпоредено е да се почисти замърсеното с боклуци място. Това е извършено в следващите часове. Независимо че отпадъците са събрани, собственикът ще бъде санкциониран с глоба. За физическо лице тя е в размер от 300 лв. до 1 000 лв., а за юридическо от 1 400 лв. до 4 000 лв.
Безкомпромисност ще има към всеки гражданин, позволил си да замърсява територията на община Петрич, което после води и до разходване на средства за почистването на незаконните сметища, образувани на различни места .

Община Петрич призовава всеки жител на града и селата да подава сигнали, когато забележи нерегламентирано изхвърляне на отпадъци! Само по този начин – с общи усилия ще успеем да спрем тази порочност и виновните да понесат отговорност!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене