Радослав Ревански с поздравителен адрес към самодейците в Белица

Скъпи самодейци и читалищни деятели от Община Белица,

Случаен човек в читалището не влиза, защото човекът който влиза в тази изконна българска гражданска организация трябва да има потребност, талант, творческо мислене и родолюбие. Читалището винаги е присъствало в живота на хората, там където са неговите корени.
Да си самодеец е призвание. Вие сте хора с различна професия, възраст, образование, убеждения. Хора, обединени около идеята да творят, да даряват радост на другите. Много често на празници, Вие липсвате на семействата си със своето присъствие, за да зарадвате хората и да превърнат няколко часа от сивото ежедневие на общността в цветна феерия от песен, музика и танц. С присъствието си на сцената Вие вдъхвате на датите живот.

Признателен съм на всички вас – радетели на българското изкуство. Благодарение на вас и вашето дело, културният дух продължава да живее в сърцата на хората от община Белица.
Поздравления за това, че не угасва вашият ентусиазъм, че е неизчерпаема енергията, с която правите по-красив и ведър делника на хората от нашата община – с танц, песен, музика и слово. Всички вие заслужавате уважение и възхищение за своя труд – безкористен и всеотдаен.
Продължавайте да работите със същия творчески професионализъм и копнеж към българското.
Пожелавам ви нови вдъхновения и нови мигове, които истински да изживеете на сцената.

Честит празник!

Радослав Ревански
Кмет на Община Белица

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене