Ръст на болните от скарлатина в Перник, шарката отшумява

Регистрираните случаи на скарлатина за изминалата седмица в Пернишко са 7, а седем дни преди това е имало само 1. Заболелите са във възрастови групи до 9 години. Регистрирани са в Перник и Радомир, лекуват се амбулаторно от личните си лекари. Засегнати организирани колективи са ДГ №1 „Миньорче“, ДГ №6 „Българче“, ДГ №14 „Славейче“, ОУ „Св. Иван Рилски“, 10-о ОУ „Алеко Константинов“ в град Перник и НУ „Арх. Зиновий“ в Радомир, съобщиха от РЗИ Перник.

От инспекцията съобщават за спад на броя заболели от варицела. В периода от 20 до 26 февруари заразените с шарка са само 16, като те са били 50 седмица по-рано. Заболелите са регистрирани в община Перник и община Радомир. Лекуват се амбулаторно от личните си лекари. Засегнати организирани колективи са: ДГ №1 „Миньорче“, ДГ №8 „Изворче“, ДГ №12 „Радост“, ПМГ „Хр. Смирненски“, СУ „Темелко Ненков“, 10-о ОУ „Алеко Константинов“, 12-о ОУ „Васил Левски“ в град Перник и ДГ „Слънце“ в гр. Радомир.

През седмицата са регистрирани 104 случая на остри респираторни заболявания. Заболеваемостта в Пернишко  продължава да е над средната за страната – 148,70%оо, при средна за страната 128,81%оо .

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене