Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще отбележат Световния ден на слуха

На 2 март 2023 г. (четвъртък) от 11:00 ч. в зала 479 (Учебен корпус № 1) ще се проведе семинар на тема „Грижа за ушите и слуха за всички“. Събитието е по повод Световния ден на слуха, който се отбелязва всяка година на 3 март по инициатива на Световната здравна организация и нейните партньори. Това е най-обширната кампания за осведоменост на обществото с призив за действие за справяне със загубата на слуха.

Тази година за първи път преподаватели и студенти от катедра „Логопедия“ се включват в събитието с няколко дейности – семинар, изследване на слуха и информативни листовки, като поставят ЮЗУ „Неофит Рилски“ на световната карта.

По време на семинара бъдат представени препоръки за грижа за ушите, основните рискови фактори и възможностите за превенция, ранна диагностика и терапия на слуховите нарушения.
Събитието ще бъде достъпно и в платформата ZOOM.
Topic: World Hearing Day / Световен ден на слуха
Meeting ID: 837 9282 1163
Passcode: ReS7pb

С цел ранно откриване на слуховите нарушения преподаватели от катедра „Логопедия“ ще проведат безплатен скрининг и оценка на слуха за всички възрастови групи в периода 2 март – 2 април 2023 г. с предварително записване на тел. 0898 20 55 17 – гл. ас. д-р Анна Андреева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене