„МАНДА” ОТ ДАРЯ ИКОНОМОВА УАЙТ ПРЕПЪЛНИ ЗАЛАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ”

Великолепно и емоционално бе представянето на книгата „Манда” от Даря Икономова Уайт, която събра многобройна публика в тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров”. Презентирането на творбата започна с прочитането на разкази от нея, които завладяха аудиторията.

Книгата „Манда” е художествен образ базиран на научен труд и качествен анализ на възрастни жени от Банско, Добърско, Филипово и село Места. Техните истории потвърждават нейното убеждение, че бабите притежават нещо, от което всички се нуждаят. Те говорят за житото, което децата са забравили, за времената когато „овцата и човека са знаели свирката, а сега и овцата и човека не знаят”. Книгата следи личната история на авторката, която е от първите емигранти на новото време на Запад. Описва емиграцията в собственото си семейство, започната още от нейния прадядо Иван.

Даря бе поздравена от кмета на Община Банско Иван Кадев, зам.- кмета Сашка Въчкова, както и от цялата общественост на града в присъствието на нейната майка Незабравка Икономова и двете й деца Джулия и Кристофор.

Събитието бе и мила среща на приятели на семейство Икономови. Песните на групата на Йорданка Чорбаджийска и Бански старчета добавиха красивив музикален щрих към представянето на книгата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене