Втори ден от театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“: Открит урок на проф. М. Младенова, Битолският театър представя „Пиаф”

маргарита младенова

Вторият ден от театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ в Благоевград ще започне с открит урок на преподавателя по актьорство и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” проф. Маргарита Младенова. Лекцията е насрочена за 11.30 часа днес и ще се състои на Камерна сцена на ДТ „Никола Вапцаров“.

Проф. Младенова ще даде ценни съвети за постигане на цялостен завършек на актьорската игра. Нейната професионална кариера започва като режисьор в НТ „Иван Вазов”. Творческият й път минава през Сатиричен театър, Театър „София”, заедно с Иван Добчев е основател и на Театрална работилница „Сфумато”. Проф. Младенова има над 150 постановки за драматичен театър, телевизия и опера по текстове на български, руски и западноевропейски класици. Тя е носител на национални награди за театър за над 20 свои постановки. Представленията й са отличавани в Хърватия, Германия, Босна и Херцеговина.

Международни фестивали. Постановките на Маргарита Младенова участват редовно във всички театрални форуми в България, както и в международни фестивали и престижни театри, между които „Есене фестива“- Париж, Международен театрален фестивал „Контакт“- Торун- Полша, Люксембург- Културна столица на Европа 1995г. и много други.

Вторият фестивален ден на „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ ще продължи с постановка за по- малките зрители. От 17. 30 часа в Младежки дом ще гостува смолянският Център за изкуства “За Родопите” с постановката „Сливи за смет“ на режисьора Петър Тодоров. „Сливи за смет“ е куклен спектакъл за деца и възрастни с участието на Десислава Минчева, сценарист, режисьор и продуцент Петър Тодоров и художник на куклите и декора Ханна Шварц. Постановката е с номинация за Националните награди на САБ „Икар 2011“ на Десислава Минчева в категория „Куклено изкуство“. Спектакълът „Сливи за смет” е базирана на българската народна приказка със същото заглавие.

От 19.00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ жители и гости на Благоевград ще видят спектакъла на Елена Моше „ПИАФ“. Постановката е със специалното участие на „Фолтин“. Продукцията е на Арт Медиа и Народен театър – Битоля, Македония. Пиесата представя чрез музика и театър живота на великата френска актриса и певица Едит Пиаф. След края на спектакъла група «Фолтин» ще изнесе концерт на Камерна сцена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене