Сигнал за пожар в Областната дирекция „Земеделие“ вдигна на крак два екипа огнеборци! Общински служител откърти антипаркинг колче при пиацата срещу Младежкия дом, за да влезе пожарната кола

Сигнал за пожар в центъра на Благоевград вдигна на крак два екипа огнеборци. Малко след 16 часа вчера районът бе огласен от силен вой на сирени. Репортер на „Струма“ отиде на мястото и видя два пожарни, идващи откъм пазара, по ул. „Александър Стамболийски“. Единият от автомобилите със специален режим искаше да влезе в пешеходната зона, но това се оказа невъзможно, тъй като на мястото пред пиацата за таксита са монтирани антипаркинг колчета. Тогава се намеси служител на Община Благоевград. Той разклати и изскубна едно от колчетата и така направи достатъчно място, за да влезе пожарната.

Самият сигнал бе за пожар, или по-скоро забелязани гъсти облаци дим, излизащи от подпокривното пространство на сградата, в която се помещават Регионалната дирекция по горите и Областна дирекция „Земеделие“. Пожарникари, оборудвани с маски и кислородни бутилки, се изкачиха до мястото, но димът се бе разсеял. Служителите на РДПБЗН – Благоевград започнаха да разпитват хора, работещи в района, какво са видели.

„Предишния ден също се появи дим, но беше за много кратко. Сега се разнесе задушлива миризма и в продължение на повече от 15 минути цялата главна улица се изпълни като с гъста мъгла“, обясни жена, продаваща мартеници. В крайна сметка пожар не бе локализиран и акцията бе преустановена.

Притеснителното в цялата ситуация бяха колчетата, възпрепятствали влизането на пожарната. По този повод репортер на „Струма“ отправи питане до Общината, а от там коментираха, че въпросните колчета ще бъдат премахнати в най-скоро време, за да се осигури достъп на автомобили със специален режим в района.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене