Детето, блъснато на ски пистата в Банско, е в стабилно състояние

В стабилно състояние е детето, което пострада вчера след сблъсък със сноубордист на пистата в Банско. 7-годишното дете беше транспортирано за лечение в столичната болница „Пирогов“.

Детето се намира в стабилно състояние, съобщи тази сутрин директорът на спешната болница в София д-р Валентин Димитров, цитиран от stolica.bg. Има няколко счупвания на различни части от тялото, но към момента не се налага оперативна намеса. Имало е момент, в който детето не е било в безсъзнание, но е докарано в столичната болница „Пирогов“ в съзнание.

По-рано спасителят от ПСС Георги Ботев разказа, че след сблъсъка детето си е било глътнало езика и не е можело да диша, но след намесата му са започнали действия по възстановяване на жизнените му показатели. „Освободих дихателните му пътища и то започна да диша. По най-бързия начин го транспортирахме към линейката”, разказа Ботев. Той отбеляза, че карането на ски или сноуборд е екстремен спорт и инцидентите не са рядкост.

Детето ще остане в столичната болница „Пирогов“ докато родителите преценят или до излекуването му, каза още д-р Димитров. Тъй като то е румънски гражданин, родителите му ще преценят дали искат да го преместят за лечение другаде.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене