Община Благоевград бе домакин на среща с представители на бизнеса, организирана от Съюз за стопанска инициатива

Представители на малки и средни фирми в Благоевград взеха участие в среща, на която бяха обсъдени възможности за подобряване бизнес средата у нас.
Те бяха приветствани от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, който декларира абсолютната воля на ръководния екип на администрацията за взаимодействие с бизнеса.
„Безспорно форуми като днешния са изключително полезни, особено във времена на финансова нестабилност както в национален, така и в световен мащаб.
Сложната икономическа ситуация засяга всички сфери на обществения живот, изключение не правят и Общините.

Въпреки това ние полагаме всички усиля да оказваме логистична помощ, за може да облекчим в голяма степен административната тежест, която несъмнено създава неудобства и за малките фирми и за по-големите компании“, каза в част от приветствието си Дейвид Арабаджиев.
Срещата с бизнеса бе организирана от Съюз за стопанска инициатива, а председателят на УС на ССИ Васка Бакларова, увери участниците, че организацията ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за родните предприемачи теми.

По време на форума бяха представени възможностите за защита на интересите на членовете на организацията в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Друга важна за местния бизнес тема, която беше обсъдена е възможността на Съюза да оказва експертна помощ при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски.
Сериозен акцент по време на срещите беше поставен върху дигиталната трансформация и киберсигурността.

Съюзът за стопанска инициатива представи и новата си инициатива: с цел да стимулира членовете си да работят помежду си, организацията апелира те да си предоставят преференциални условия, за да създадат една силна бизнес общност.
Срещата на ССИ премина под надслова „Заедно можем повече“, който съвпада и с основната цел на организацията – да обедини частния бизнес в страната и да подпомага дейността и успешното му развитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене