Пореден протест заради високи данъци в Кюстендил

Дейността на общинските предприятия през миналата година ще бъде отчетена на предстоящото заседание на Общинския съвет в Кюстендил. В дневния ред са включени 26 докладни записки.

Общинските съветници ще заседават днес от 14 часа в залата на общинската администрация. Местният парламент ще гласува удостояване със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“ на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

Ще бъде гласувано предложение общината в Кюстендил да кандидатства за ремонт на историческата сграда на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. Проектното предложение има за получаване на средства за изпълнение на инвестиции от крайни получатели по Механизма за възстановяване и устойчивост. Съветниците трябва да гласуват и предложение за отдаване под аренда на земеделска земя, общинска собственост за стопанската 2023/2024 година на животновъдни обекти регистрирани в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

По време на днешното заседание ще се проведе и поредния протест на кюстендилци, недоволни от повишаването на местните данъци и такса смет.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене