Красимир Андонов и Росен Баненски – отново директори на Националните паркове „Рила“ и „Пирин“

Министерството на околната среда и водите назначи директори на трите национални парка – „Рила”, „Пирин” и „Централен Балкан” – след проведен конкурс.

В Дирекция „Национален парк Рила“ е назначен Красимир Андонов, който постъпва на служба в ДНП “Рила” още през 2002 г. и е заемал различни експертни длъжности, като през 2010 – 2013 г. и 2015 – 2022 г. е бил директор на ДНП “Рила”. Завършил е магистратура в ПУ „Паисий Хилендарски“, със специалност „Биология и химия“.

В Дирекция „Национален парк Пирин“ за директор е назначен Росен Баненски, който също е дългогодишен служител на парка. От 1995 г. той е заемал различни експертни длъжности, като през 2013 – 2022 г. е директор на ДНП “Пирин”. Баненски е завършил ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, В. Търново, бакалавър със специалност „Стопанско управление“, магистър със специалност „Туризъм“.

В Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ на поста остава Николай Гоцков, кандидат, който до момента изпълнява длъжността до провеждане на конкурс, съобщи БНР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене