Осъдиха двама ученици, хванати с марихуана в Дупница

Двама непълнолетни, на по 16 години, ученици в 10-и клас, се признаха за виновни в това, че са държали марихуана. Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, като им наложи наказания „Пробация“, с пробационни мерки за срок от по 6 месеца.

Разбирам, че решеното със споразумение дело има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици, заявиха по отделно пред съда двамата обвиняеми.

Те се признават за виновни в това, че на 23 ноември 2022 г. в гр. Дупница, в лек автомобил „Ауди“, паркиран в ж.к. „Бистрица“ и в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, са държали коноп. Макар и непълнолетни са могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си. В лекия автомобил са държали 16 обекта с марихуана, с общо тегло 60,15 грама и обща стойност 360,90 лева, а в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, са държали 9 обекта с марихуана с общо тегло 3,48 грама и обща стойност 20,88 лева.
Съдът определи наказание „Пробация“, като трябва да имат задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок от 6 месеца и два пъти седмично да се срещат с пробационен служител.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене