Какво ни трябва за новородено?

С наближаването на най-важния момент, а именно появата на бебето, възникват множество въпроси. Един от основните, който касае всеки бъдещ родител, е какво трябва да се осигури за новороденото, коментират от Baby.bg.

Сред най-важните решения, които трябва да вземете, е откриването на подходящ бебешки магазин за вашето пазаруване, където да откриете богат асортимент от всички необходими стоки за новороденото, напомнят от Baby.bg. Какво ви трябва за новороденото? Продуктите се разпределят в следните няколко категории.

Хранене

Първоначално бебето се храни с кърма или адаптирано мляко. Основните пособия, които трябва да притежавате, са:

  • шишета– препоръчително е да се ориентирате към доказани марки в производството на бебешки стоки, както и такива, предлагащи модели против колики. Експертите съветват да се запасите както с малки, така и големи шишета;
  • продукти за кърмене – ако възнамерявате да кърмите своето новородено, то помпа за кърма и специални пликчета за съхранение ще ви бъдат от полза;
  • стерилизатор – за стерилизация на използваните и измитите шишета, залъгалки, биберони, се препоръчва използването на специален уред.

Обличане

В този начален период може би ще ви се налага честата смяна на дрехите, напомнят от Baby.bg. Не се презапасявайте с най-малките номера, защото новородените бързо нарастват на тегло и сантиметри. Във всеки онлайн и физически магазин за бебешки стоки, където се предлагат и дрехи, ще откриете камизолки, бодита, ританки, шапки, чорапи, ръкавици и др.

Хигиена и къпане

Поддържането на добра хигиена при новороденото е от първостепенна важност. Осигурете си удобно корито за къпане, пожелание може да добавите стойка, както и подходящи продукти на доказани брандове, споделят от Baby.bg. Ще ви трябват и подходящи по размер хавлии, като препоръчително е да бъдат с качулки.

Снабдете се с бебешки мокри кърпички, удобни пелени и подложки за смяна на памперси, както и не на последно място, продукт против подсичане.

Сън

За комфорт и сигурност по време на сън, екипът на Baby.bg препоръчва, да се насочите към удобно легло, като то може да бъде и кошара, подходяща за бебета до 6-месечна възраст. Осигурете на детето си подходящ матрак и протектор за него, както и спален комплект от висококачествена материя. Можете да изберете дали ще заложите на чувалчета за сън или завивки.

Ако сте решили бебето ви да спи в отделна стая, то изборът на бебефон също има значение както за неговата сигурност, така и за вашето спокойствие.

Можете да изготвите списък с нужните приспособления самостоятелно, както и да използвате вече готови такива, споделят от Baby.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене