ВИДЕО: Обществеността в Гоце Делчев почете 150 години от гибелта на Васил Левски

Под звуците на националния химн и с преклонени глави, започна вчера в късния следобед официалното отдаване на почит към живота и делото на апостола на свободата, Васил Левски в Гоце Делчев. С литературно-музикална програма, ученици-самодейци припомниха борбеното дело за свободата на най-светлата личност в българската история.

Да отдадат почит към паметта на идеолога и организатор на българската национална революция, венци и цветя пред паметникът на на Васил Левски в двора на историческия музей в града положиха заместник кметовете на община Гоце Делчев, Богдан Боцев и Саит Иброш, председателят на ОбС, Димитър Балтаджиев, н.в.п., Неврокопски митрополир Серафим. Венци и цвета пред паметникът на апостола на свободата положиха също неправителствени организации, политически партии, всички учебни заведения, както и неорганизирани граждани.

Паметник на Васил Левски в Гоце Делчев е дело на местния скулптор Димитър Хаджиангелов, а инициативата за издигането му бе на обществен комитет „Васил Левски“ през 2004 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене