79 ученици от Гоце Делчев премериха сили в състезание по „Лъвски скок“, детските градини поставиха общ рекорд от 137 метра

79 ученици от Гоце Делчев премериха сили състезание по „Лъвски скок“ /сн. 1, 2, 3/. Спортният празник, организиран традиционно от

Трето ОУ „Братя Миладинови“, се проведе в зала „Неврокоп арена“ и  премина под знаковите думи на Апостола на свободата: „Всичко се състои в нашите задружни сили“.

На поканата за участие се отзоваха ученици от всички училища, както и деца от детските градини.

Тържественото отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски започна с шествие, което премина по централните улици. Палитрата от емоции се пренесе в препълнената със зрители спортна зала /сн. 4/. Вълнуващ рецитал, посветен на Апостола на свободата, докосна сърцата на присъстващите и създаде неповторима атмосфера преди състезанието.

Окрилени от подвига на националния ни герой, състезателите надскочиха себе си и подобриха личните си рекорди. Общият резултат от скоковете на децата от детските градини бе 137 метра.

На спортния празник присъстваха учителите г-жа Станковска и г-н Думанов /сн. 5/, които през далечната 1984 г. поставиха начало на инциативата.

Да почетат паметта на Васил Левски и да приветстват състезателите дойдоха представители на общинска администрация, директори на учебни заведения, родители и граждани.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене