Спортен празник в чест на Левски в Неврокоп арена

Състезанието „Лъвски скок“, което Трето ОУ „Братя Миладинови“ традиционно организира, тази година се проведе на 16 февруари в зала „Неврокоп арена“ – гр. Гоце Делчев. Спортният празник премина под знаковите думи на Апостола на свободата: „Всичко се състои в нашите задружни сили“. На поканата за участие в надпреварата се отзоваха участници от всички училища, както и деца от детските градини в нашия град.

Тържественото отбелязване на 150 години от гибелта на Васил Левски започна с шествие, което премина по централните улици на град Гоце Делчев. Палитрата от емоции се пренесе в препълнената със зрители спортна зала. Вълнуващ рецитал, посветен на Апостола на свободата, докосна сърцата на присъстващите и създаде неповторима атмосфера преди състезанието.
Седемдесет и девет ученици премериха сили в дисциплината скок на дължина от място. Окрилени от подвига на националния ни герой Васил Левски, състезателите надскочиха себе си и подобриха личните си рекорди. Общият резултат от скоковете на децата от детските градини бе 137 метра.

На спортния празник присъстваха учителите г-жа Станковска и г-н Думанов, които през далечната 1984 г. поставиха неговото начало. Да почетат паметта на Васил Левски и да приветстват състезателите дойдоха представители на Общинска администрация, директори на учебни заведения, родители и граждани.
Тържественото събитие даде възможност на всички нас да засвидетелстваме своето преклонение пред делото и идеалите на Апостола. Васил Левски ще живее в сърцата ни завинаги!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене