Ръководството на община Разлог се срещна с жителите на село Баня

Ръководството на Община Разлог и кметът на село Баня проведоха среща- разговор с жителите на разложкото село, като част от подхода на работа на местната власт.
В началото на срещата инж. Гърменов, кмет на община Разлог, представи част от планираните дейности от страна на Община Разлог, свързани с благоустройството на село Баня:

“Община Разлог работи в посока подобряване материалната база на детската градина, училището и читалището. Полагаме всички грижи за поддръжка и текущи ремонти, като подготвяме също мащабни проекти, за основен ремонт на сградата на училището. Същевременно полагаме изключително много грижи за безопасна и здрава среда за жителите на общината. В тази връзка почистихме коритото на река Конешица, като предстои да изградим и изкуствени неравности по улиците на селото, чрез което целим ограничаване скоростта на превозни средства. ”

По време на срещата г-н Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог, обяви пред местното население и вижданията на Община Разлог: „Село Баня се наложи като курортен и туристически център, от национално значение. За нас е важно да планираме и дългосрочно развитие на селото, а не само улиците и тротоарите. Баня в момента има най- много нужда от нашата подкрепа. Ще направим среща с хотелиерите и инвеститорите за да ограничим презастрояването, работим по подобряване и фраструктура и правилното ползване на минералната вода. Обсъждаме изграждането на нов довеждащ водопровод, за да не се нарушава водоподаването до местното население, както и до инвеститорите. Считаме също, че не можем да лишаваме населението от тяхното природно богатство и разгледахме варианти за реализирането на проект, свързан с изграждането на нова обществена баня. Имаме две опции за финансиране- чрез кандидатстване по трансграничен проект с Гърция или теглене на кредит. Община Разлог ще направи всичко възможно проектът да бъде осъществен, дори да се наложи да пристъпим към втория вариант.“ (вж. визуализация 1 )

Ръководството на Община Разлог получи няколко предложения, които предстои да бъдат осбислени- на първо място изграждането на плувен басейн в двора на ОУ “ Св. Паисий Хилендарски”, предприемане на необходимите мерки, за запазване целостта на горичката в местността “Женско бърдо”, която граничи с парка на селото. В тази посока ще бъде разширен и самият парк, свързан с вече изградената еко- пътека. (вж. визуализация 2)
Същевременно Община Разлог представи още два идейни проекта- за ремонт на парка, в центъра на селото, чиято реализация ще започне още през настоящата година, както и проект за изграждане на нов голям Здравен център- Баня, на мястото досегашната Здравна служба. (вж. визуализация 3)

По време на диалога между инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, зам.- кметовете – г-н Гюров и г-жа Фарфарова, кмета на село Баня г-жа Магда Първанов и местното населения бяха обсъдени още много проблеми, като местната власт пое ангажимент съответните да бъдат разрешени в най- кратки срокове.

Днес, 15 февруари от 19:00 предстои среща- разговор, с жителите на село Добърско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене