Агонията на футбола в Кюстендил продължава! Спряха финансирането на легендарния „Велбъжд“!!!

Родителска среща, на отборите от ДЮШ на ФК „Велбъжд” поиска оставката на ръководството на клуба, начело с Васил Русаков

Над 200 души се събраха на стадион „Осогово”, за да изслушат вариантите за бъдещето на клуба. Десетки от тях започнаха на място да подписват Заявления за членство в клуба, с идеята след приемането им да бъде свикано Общо събрание, на което да се избере ново ръководство.На срещата нямаше представители на община Кюстендил и на сегашното ръководство на клуба.

Обявено бе, че кметът Петър Паунов е спрял финансирането от общината на „Велбъжд”, до изясняване на ситуацията в клуба, като е декларирал пред Инициативния комитет, че ако види единодействие и щастливи деца, отново ще подпомогне школата с финансови средства.Пред множеството на стадиона се изправиха първо треньорите от школата- Красимир Петков, Кирил Мицов, Мартин Йорданов и Николай Наков. Те бяха подготвили и финансова справка за разходите, които са необходими за участието на отборите в различните първенства. Кирил Мицов обяви, че приходите от такси няма да са достатъчни и ще е необходима помощта на спонсори и на родителите.От името на инициаторите за промяна в управлението на ФК Велбъжд, Николай Николов- Чезето каза:
„Няма никой от ръководството на клуба, не знам защо ги няма. 2 седмици бягат от срещи и разговори. Има проект, хора с възможности, които няма да оставят децата и ще помагат. Проблемът е, че ако ние поемем тези плащания и пътувания, и той остане президент (Васил Русаков), да не се тупа пак в гърдите. Трябва да направим така, че този човек да забрави за този стадион. Само трябва да решим този огромен проблем. Как? Ставаме членове на футболния клуб и да предизвикаме общо събрание. Само трябва да го намерим този човек и да му дадем заявленията”. Предадени бяха и думите на кмета Петър Паунов –  „Като видя едно обединено нещо, като видя правилна политика, децата да са радостни, нещата да се случват, аз влизам с двете ръце и помагам”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене