Бизнесмен влиза в затвора за блудството с 9-годишно момиченце в хотелска стая

Две години затвор е окончателната присъда, която получи за блудството с 9-годишно дете 56-годишният Борис Попов от София. Окръженият съд в Смолян потвърди присъдата, издадена от Районния съд в Девин. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Бизнесменът блудствал с момичето на 1-ви януари м.г. в хотел в село Ягодина, където приятели от София се събрали да посрещнат Нова година. Борис Попов се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и започнал да блудства с него. Момичето допуснало бизнесмена, защото той е бил с приятелски отношения с родителите й. След това детето разказало какво се е случило.

Първоначално Попов отричал, но като намерили изтрити снимки на детето в телефона му се признал за виновен. Срещу бизнесмена беше повдигнато обвинение в извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст. Заради пълните му признания делото беше гледано по съкратената процедура, чрез която наказанието искано от прокурора в Девин от три години лишаване от свобода се намали от съда с 1/3 и така той бе осъден на 2 години затвор. 56-годишният Попов е заможен бизнесмен. Управител е на три фирми.

Присъдата беше обжалвана пред Окръжен съд, като родителите настояваха за максималния размер на наказанието, който по закон е 8 години. Те протестираха с писмо и до главния прокурор, че държавното обвинение на втора инстанция не протестира срещу малкото според тях наказание на посегналия на детето им мъж. „На втора инстанция прокурорът е приел, че постановеният съдебен акт е законосъобразен. Окръжен съд е преценил, че присъдата е правилна и е справедливо наказанието, което е наложено. Приемам позицията на родителите, освен че е престъпление, у всеки нормално мислещ човек буди отвращение, но закона ни поставя определени параметри и го прилагаме такъв какъвто е “, коментира окръжният прокурор Недко Симов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене