Стоян Стоев: Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план на парка в Сандански

Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план (ПУП) на парка в Сандански. С тази позиция днес излезе Стоян Стоев, общински координатор на ГЕРБ. Поводът са събитията от последните седмици и връщането на решението на Общинския съвет за парка от областния управител на Благоевград.

„Чувам много критики към Областната администрация. Може да са верни, може и да не са. Замислете се обаче – дали умишлено не е бил подготвен Планът с пропуски и още при гласуването му да е било ясно, че няма да бъде допуснато изпълнение“, риторично коментира Стоян Стоев. Той припомня, че повече от 3 години Община Сандански се бави с приемането на Подробния устройствен план, който ще гарантира границите на парка и ще изключи възможността за строителство в неговите рамки. По думите му, когато Атанас Стоянов е поел управлението на общината през 2019 г. е получил сключен договор за изготвяне на ПУП на парка. В отговори на питания в Общинския съвет градоначалникът неколкократно се е ангажирал, че Планът ще бъде финализиран в най-кратки срокове. „Така преминаха повече от 3 години и днес сме отново там от където тръгнахме“, каза още Стоян Стоев.

„Политиката на безвремие продължава. ПУП-а няма да получи развитие до края на 2023 г. Просто защото идват избори, а когато нещо е проблем е по-добре да го отложиш във времето. Поне такава е философията на нашите управляващи“, подчерта Стоев. Той припомни и че общинските съветници от ГЕРБ първи са застанали публично срещу опитите да се извадят частните имоти от парка и последователно са защитавали тази позиция в местния парламент. „Ако бъде организиран протест ние ще бъдем на първа линия. Като граждани, а не като политически представители. Защото това е тема, в която няма политика и цветове. Има само правилно и неправилно“, категоричен е Стоян Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене