Петъкът иде с шантаво време: Гответе се за кучи студ, но и за…

Сутрешите градуси ще са около минус 10, но после идва значително затопляне

Днес в страната ще бъде слънчево, преди обяд и почти тихо. След обяд ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за петъчни ден.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е слънчево с максимална температура 8 градуса.

 

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен северен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Сутринта на места по Южното Черноморие видимостта ще бъде намалена, но бързо ще се подобри. През деня ще е слънчево и почти тихо. След обяд ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 4°. Температурата на морската вода е 6° – 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, на юг от Бургас – до около 4 бала.

В събота следобед ще се заоблачи. В неделя и понеделник ще вали сняг  и ще натрупа нова снежна покривка от 2 до 7 см в населените места. По-интензивни ще са  валежите в Западна България и в Родопите.

Продължителността на деня е 10 ч. и 18 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене