Благоевградският театър се включва в Нощ на театрите

1208d1aa5ad102c44150480ebd83ad4a_L

Нощ на театрите ще се проведе на 15 ноември в 11 български града. Един от тях е Благоевград.  Събитието е част от инициативата „Европейска нощ на театъра“, която вече 6 години се провежда в няколко европейски страни.

„Едно специално време  и пространство, което излиза извън стандартните рамки, прекрачва своите собствени правила и въвлича във и чрез себе си хиляди почитатели и зрители. Градовете се превръщат в „сцени“ и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.  Участваме в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, защото Нощта като понятие крие в себе си тайнственост и трепетно очакване. През нощта хората обичат повече, размишляват повече, мечтаят повече. За нас е привилегия да бъдем част от това тайнство, казват от благоевградския театър.

В тази по-специална нощ зрителите могат да се разходят в театъра и да се насладят на няколко постановки. От 16 часа ще бъде представен дипломният спектакъл на студентите от 4-ти курс „Актьорско майсторство”  с худ. р-л доц. Огнян Спиров. От 18 часа също  студентите от ЮЗУ ще представят „Случка в зоопарка” по Едуард Олби. Постановката е на доц. Огнян Спиров и ас. Биляна Билкова.

От 18.30 във фоайето на Голяма сцена ще бъде представена изложбата на художника при ДТ ”Н. Вапцаров” Георги Славков –  живопис, графики, скулптури и приложно изкуство. На Камерна сцена от 20.30 часа – „Бягство от Москва” , постановка на Петър Пейков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене