32-годишен от Садово хванат с 2,38 промила зад волана, 28-годишен от Гърмен-с 1,77

110818-dreger

Две досъдебни производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.1 от Наказателния кодекс образува полицията в Гоце Делчев срещу двама мъже от Садово и Гърмен, заловени през почивните дни да управляват леките си автомобили посреднощ в Гоце Делчев в нетрезво състояние.

Рекордьор е 32-годишният И.Г. от хаджидимовското село Садово, който бил спипан от полицаите към 1,16 часа тази нощ да препуска на зигзаг по улица „Георги Раковски“ с лек автомобил „Пежо“.

При направения му тест за алкохол дрегерът отчел 2,38 промила алкохол в издишания въздух.

Към 23:20 часа в неделя по едноименния булевард в Гоце Делчев е установен да шофира с наличие на 1,77 промила алкохол 28-годишният В.К. от с. Гърмен. Нарушението е разкрито, след като униформените спрели за проверка лек автомобилФолксвагенГолф“, с който се движел младият мъж.

При проведени специализирани полицейски операции през почивните дни с цел подобряване на безопасността на движението на територията обслужвана от РУП-Гоце Делчев са констатирани общо 43 нарушения, съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и 25 фиша.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене