Неврокопчанин от „Алкоркон“ с повиквателна за юношеския тим на България

Image_4306149_308

Роденият в Гоце Делчев Иво Шамов е на път да осъ­ществи една от мечтите си, след като от БФС му изпрати­ха повиквателна за тима на България до 19 г. за европей­ската квалификация в Из­раел. В момента той играе за втородивизионния испански „Алкоркон“. Неговият баща Бисер е бивш футболист на „Пирин“ (ГД), а брат му Але­ксандър също играе, но в аматьорски тим в Испания.

За иберийската държава Иво заминава като много ма­лък и заедно със семеството си живее в Буйтраго дел Озойа, около мегаполиса Мад­рид. Първите си крачки във футбола обаче прави в Гоце Делчев, където негови тре­ньори в детските гарнитури на „Пирин“ са Димитър Киряков и Пламен Траханов, които ви­наги споменава с добро.

В Испания Иво продължа­ва футболните си занимания в градчето, където живее. Ми­нава през една от титулува­ните мадридски школи – „Сан Себастиян де лос Рейес“, на любимата му позиция в за­щитния вал. С екипа на същия клуб през миналата година стана един от футболистите в своята възрастова група най-много игрови минути не само за отбора, но и в Испа­ния, след като пропусна са­мо един мач заради натрупа­ни 5 жълти картона. Това привлече вниманието и бе по­канен на проби в „Райо Валекано“. Там той тренираше де­сетина дни и бе харесан от специалистите в клуба, но препъникамък се оказаха претенциите на „Сан Себас тиян де лос Рейес“. Това от­каза елитния тим. След това вече бившият клуб на Иво Шамов пред угрозата да не получи нищо за правата му след 6 месеца, когато изтича договорът му, отстъпи от по­зициите си и го пусна в нас­тоящия член на сегунда дивисион „Алкоркон“.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене