Пуснаха общинските служители, строшили стъклото на Македонския клуб в Благоевград

Двамата общински служители, задържани затова, че са строшили витрината на Македонския културен клуб в Благоевград, вече са освободени.

Стъклото на клуба бе счупено с камъни на 4 февруари вечерта. Полицията разкри извършителите за два дни и вчера бяха задържани Станислав И. и Николай И., които работят в общинско предприятие „Озеленяване“. С тях са бил задържани за кратко и жените им Л. К. и Р. И. Оказало се, че Р. И., която е бременна, не е била с тях по време на хвърлянето на камъни. Тримата са били порядъчно почерпени.

Задържате вече са освободени и засега нямат повдигнати обвинения. Те са признали вината си и са обещали, че ще възстановят щетите и ще платят на собственичката на помещението разходите за подмяна на стъклото, които ще са около 500 лв.

Очаква се двамата общинари да не бъдат подведени под наказателна отговорност, заради малката стойност на нанесената щета. Има възможност собственичката на помещението да води наказателно дело от частен характер, но ако прозорецът се възстанови, няма да има смисъл от съдебен процес.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене