Бизнесмен блудства с дете, прави си фотосесия! Родители пишат до Гешев: Искаме максимално наказание!

Две години в затвора ще прекара 55-годишният мъж, който бе задържан за блудство с 9-годишно дете. Това реши състав на Районния съд в Девин. Б.П. ще трябва да изтърпи наказанието си при „общ“ режим.

Припомняме, че деянието бе извършено около 1,30 часа на 1-ви януари м.г. в хотел в село Ягодина.Мъжът бе обвинен в извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – престъпление по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс.

55-годишният бизнесмен празнувал Нова година с приятели в комплекса. Около 1,30 часа той се промъкнал в стаята на детето, където да сътвори пъкления си план. Множество снимки от блудствените действия били открити по-късно и в телефона му. Извършителят се призна за виновен, делото бе гледано по съкратената процедура, което доведе до редукция на присъдата с 1/3.

Родителите на 9-годишно момиченце обаче настояват за наказание до максималния размер. Те са учудени, че прокуратурата се е отказала да протестира размера на присъдата на следващата инстанция. „Чувства се постоянно виновна. Ходи на психолог. Тя трябва да има пълноценен живот“, казва майката на пострадалото момиче, цитирана от БНТ.

„В един момент вратата се отваря и тя вижда един от нашите приятели заедно с дъщеря ни, а тя с раздърпано облекло“, разказа бащата. Детето разказало какво се е случило и на място пристигнала полиция. В хода на разследването родителите разбрали, че техният приятел и друг път е оставал насаме с детето. „Той много добре я е настроил психологически и подготвил. Тя през цялото време си мислеше, че тя е виновна. Иска да го забрави и не разказва нищо“, разказа още бащата.

Първоначално подсъдимият заявил, че е невинен. Разследващите обаче успели да възстановят изтрити записи от мобилния му телефон, където открили снимки на детето.

„Нищо в рамките на моята 17-годишна адвокатска практика не ме е натоварвало емоционално толкова много от това, което видях в папката по досъдебното производство. Два-три дни ми беше трудно да изгоня от съзнанието си това, което видях“, посочи Станислав Станев – адвокат на семейството.

След разкритията 56-годишният мъж се признал за виновен, процесът продължил по съкратената процедура, което дава възможност наказанието да бъде намалено с 1/3. На първа инстанция подсъдимият получил 2 години затвор.

За подобно престъпление законът предвижда до 8 години.

Семейството пише писмо и до главния прокурор с настояване да се протестира размера на наказанието.

Предстои казусът да се реши и в Окръжния съд в Смолян.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене