Позиция на кмета Илко Стоянов относно сградите в парк Македония

Уважаеми съграждани,

Относно разпространено прессъобщение от областния управител за сградите в парк „Македония“, в което се манипулират факти и се излагат неистини, бих искал да кажа следното:

1. Във връзка с изложеното в писма от областните управители Николай Шушков и Валери Сарандев, както и зам.-министри и министри от МРРБ, с които се иска да бъде предаден в собственост на държавата парк “Македония”, Община Благоевград неколкократно е заявявала, че имотът е нейна собственост и че е изпълнила всичките си мероприятия, поради което и неколкократно е отказвала да го върне.
При такъв спор за собственост е редно претендиращият да потърси правата си в съда – нещо, което прави всеки български гражданин, когато се счита за ощетен.
В едно демократично общество държавата е равна на всеки обикновен гражданин или на друга институция. Всяко друго действие, като това, което беше предприето, навява асоциации с тоталитарна държава.

Така че, всичките претенции на областен управител, зам.-министри и министри, следва да бъдат отнесени към независимата съдебна власт. Всичко останало е ощетяване на децата на Благоевград!
2. Съветвам областния управител, когато цитира документация да я ползва в цялост, а не да цитира произволно избрани неща, извадени от контекста. Посочената в прессъобщението проверка, извършена през 2019 година, е неотносима към настоящия казус, тъй като с решение на ОбС, взето през м. октомври 2021 и последващи действия, на 15.11.2021 ние приключихме процедурата, като бяха изпълнени всички указания на РДНСК. От този момент нататък сградите са напълно законни.
3. Изложената в прессъобщението от областния управител лъжа, че ДНСК – София не ограничава достъпа до сградите, може да бъде установена в документа, приложен под настоящата ми публикация.

В тази връзка призовавам областния управител към отговорно поведение и към това да не разпространява неистинска информация, възползвайки се от функцията и правомощията, които притежава.

Очевидно целта на тази неистинска информация е да бъдат излъгани хората, които сами потърсиха своите права. А това, че аз заставам до тях е въпрос на личен избор, какъвто може да направи сега всеки един!
Така че, утре, 02.02.2023 г., от 18.30 часа, аз ще бъда при тях в парк “Македония”.
Не аз изпратих ДНСК, не аз съм провокирал, с каквото и да е действие от страна на Община Благоевград настоящите събития. Позволих си да запазя собствеността на гражданите на Благоевград не в моя лична полза, а в полза на всички хора!

За пореден път искам да заявя:
Благоевград не е на кмета,
Благоевград не е на държавата,
Благоевград е на хората!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене