ПМГ „Яне Сандански“ сред най-добрите в математиката

Двама ученици на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ се завърнаха с отлично представяне в една от най-авторитетните надпревари за България в областта на математиката – Националното зимно математическо състезание

Събитието се проведе в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, където се стекоха най-добрите представители на математически и природоматематически гимназии в цялата страна.

Единадесетокласникът Антъни Атанасов се нареди сред челниците в компанията на връстниците си от Софийската математическа гимназия, а така също други традиционно силни центрове на точната наука като Математическа гимназия „Проф. д-р Петър Берон“, гр. Варна, математическа гимназия „Гео Милев“, гр. Плевен, а така също и домакините от Националната природо-математическа гимназия в София.

Не по-малко поздравления заслужава и осмокласничката от ПМГ „Яне Сандански“ Мария Шербетова, която също достойно защити името на своето училище с отличното си представяне в своята възрастова група при своето първо представяне на национално състезание от подобен мащаб. Тя доказа, че може мери достойно сили не само с изброените по-горе училища, а и с тези на Първа частна математическа гимназия, която се оказа лидер при момчетата и момичетата от 8. клас.

Да им пожелаем да си поставят нови високи цели, да покоряват върхове и да не спират да се усъвършенстват!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене