Ученици от музикалното училище в Катерини и от неделното училище в Сандански представят съвместен концерт

В Културния дом на Сандански тази вечер ученици от музикалното училище в Катерини, Гърция, ще изнесат концерт, а в него ще участват и деца от неделното училище „Св. благоверен цар Петър Български“ в Сандански, съобщиха от Неврокопска епархия.

На днешния ден православната църква отбелязва паметта на Свети Три светители велики архиереи: Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст. Днес се почита и свети благоверен цар Петър Български, който е и покровител на православното училище към храм „Св. вмчк Георги“ в Сандански.

Празничният ден в южния град започна със света литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, а по време на богослужението ще бъдат поставени за поклонение частици от светите мощи на Св. Три светители.

Вечерта от 18 часа в Културния дом на Сандански започва концертът на ученици от музикалното училище в Катерини, Гърция, с ръководител Лазарос Чорбаджидис. В програмата ще участват и деца от неделното училище в Сандански.

Концерт на ученици от Катерина имаше и вчера в Благоевград, каза ръководителят на православния център в областния град Емилия Давкова. Учениците от Катерини са познати на публиката тук от участията им в международния есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“, който се провежда от Неврокопска епархия, допълни Давкова. По време на концерта в Благоевград са изпълнени 20 фолклорни песни от всички краища на южната ни съседка. Участието на деца и младежи, възпитаници на музикалното училище в Катерини, е по покана на Неврокопския митрополит Серафим и Неврокопска митрополия, допълни Давкова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене