ФУТБОЛИСТКАТА ЕВДОКИЯ ПОПАДИНОВА: БЕШЕ СПЕЦИАЛНО ДА ИГРАЯ В НАПОЛИ

В интернет постоянно ни заливат с образите на жени, които играят футбол и са големи красавици. В спортните сайтове е пълно със снимки и клипове на Ана Мария Маркович, Алекс Морган и много други. Ние българите обаче можем да претендираме, че най-красивата жена, която играе професионално футбол е наше момиче. Тя е спечелила приза за „Футболист на годината“ цели пет пъти. Всъщност повече от нея има само Димитър Бербатов. Също като него е централен нападател и вкарва в противниковите врати. Преодоля ужасна контузия, която за дълго време я извади от любимия спорт. Сега отново се наслаждава на футбола и е заредена с енергия за нови постижения. За всичко това разговаряхме с Евдокия Попадинова…

Контузията
Евдокия, която в момента играе в Италия за Сасуоло трябваше да премине през поредното си голямо изпитание в живота. В началото на миналата година получи контузия в коляното, по време на мач за тогавашния си клуб Наполи. Последва операция и много продължително възстановяване. Освен лекарска намеса то изискваше борба и голяма упоритост от нейна страна.

„Имаше доста трудности. Възстановяването – по първоначални прогнози, трябваше да трае два месеца, но се оказа повече. Мисля си, че операцията не беше толкова успешна, защото усещах болки след това. Както в Неапол, така и в България имаше лекари, които си мислеха, че ще ми е трудно да играя футбол дори, но това само ме мотивираше повече. Казваха ми, че от медицинска гледна точка е трудно, но човешката воля е неизмерима величина. Специалисти обясняваха, че имам износен хрущял и това би могло да създаде проблеми. Всичко е резултат от спорт на най-високо ниво и той оставя своя отпечатък. Има трудни моменти, няма как да се наслаждаваш на играта, когато те боли. Виждаш другите и знаеш, че можеш да си по-добра, ако си здрава. Но тези периоди преминават. Сасуоло много помогна – с професионализъм и специална програма, по която да се работи“, разказа Евдокия за BetNews.bg за трудния период, през който се наложи да премине.

Настоящето
Попадинова е готова отново да показва това, което може. За последно вкара гол за Сасуоло при победата над Помилиано с 2:1.

Как се чувства сега и какво е състоянието, в което се намира? „В момента се чувствам доста добре. Не мога да кажа, че съм в най-добрата си форма, защото преди две седмици имах сблъсък на терена с една моя съотборничка. Тогава получих удар в коляното, на което вече имам две операции. Доста се уплаших първоначално, но в крайна сметка се оказа, че e само разтегната вътрешната връзка. Имам 2-3 седмици, в които да вляза в още по-добра форма. Надявам се да се завърна и да вкарвам нови голове. В отбора казват, че имам „супер сили“, защото винаги се връщам още по-силна“.

Футболът е контактен спорт и води до получаването на най-различни контузии. Дори може да се случи и без да имаш съприкосновение с противник. Кой обаче според Евдокия е по-травматичен – мъжкият или женският вариант на играта?

„Женският футбол – със сигурност. Това го показват много проучвания, не е мое мнение. При дамите има много повече травми, особено в коленете.“

Градът на Диего Марадона
Период от кариерата на петкратната носителка на приза „Футболист на годината“ премина в легендарния футболен клуб Наполи. Какво е да си част от тази магия и какви чувства има тя към града и хората там?

„Беше истински специално да съм част от Наполи. Мястото, не само заради Марадона, но и заради Неапол и хората, беше уникално. Разхождах се из града с екипировка на отбора и винаги са се държали специално с мен. Спомням си как един път влязох в бар и исках да си купя Red Bull, но нямах пари в брой. Хората на драго сърце ме почерпиха, с уговорката след следващия мач да им подаря моя фланелка с номер 10“.

А вярно ли е, че Попадинова иска да напусне Европа и отново да се завърне да играе футбол в САЩ? „От къде го чухте това? (смее се). Надявам се един ден да се върна. Щатите е една от любимите ми държави. Липсва ми! Искам скоро да отида там. Аз работя с доста американски брандове и желанието ми е да продължа да правя бизнес в Съединените Щати.“

Социалните мрежи
Евдокия Попадинова и нейният приятел Борислав Орлинов са млади, красиви, креативни и обичащи да се забавляват хора. Тя и известният спортен журналист имат своя собствена поредица в Тик Ток и Инстаграм, в която правят специални трикове с футболната топка и се забавляват заедно с техните последователи. Клиповете им имат милиони гледания и харесвания. Толкова голям е и броят на коментарите отдолу. Орлинов също е играл футбол, като кариерата му започва във ФК Монтана.

Кой от двамата обаче е по-добър на триковете с топката в краката? „Ако изхождаме от това, кой е научил повече от другия, трябва да съм по-добра. Той е започнал по-рано от мен и ги владее. Смея да кажа, че аз мога повече“, завърши с усмивка Попадинова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене