Рейс ще пътува и по обяд до село Логодаж по искане на местните жители

Скъпите цени на горивата в последните години удариа по честотата и редовността на междуселищните линии. Маршрутите, по които се движат автобусите, намаляват, а се редуцира и броят на пътуванията до съответните населени места. Някога до благоевградското село Логодаж имаше рейсове през два часа, сега вървят само два пъти – рано сутрин и в късния следобед.

След искане на местните хора и по предложение на Община Благоевград ще се добави още един час по тази линия, която минава и през селата Зелен дол и Селище. Ще се пусне от първи февруари рейс, който ще тръгва от областния център на Пиринско в 13:40 часа. Има ли достатъчно пътуващи, линията ще продължи да се изпълнява.

Но истината е, че много от селата обезлюдяват, няма пътници, което прави нерентабилно да се обслужват много от линиите. Затова от доста време няма маршрути поне до десетина от селата в региона. Ако има пътници, ще има и повече рейсове, проблемът е, че возилата са ни празни в много от своите пътувания, твърдят от фирмата, която осигурява автобусните превози да селата край Благоевград.

Най-добре в това отношение са близките да града села Бело поле и Рилци, където минават рейсове през половин час. През час са автобусите до село Покровник. Към селата Падеш и Лешко пътници се возят само два пъти през деня – сутрин и привечер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене