Десетки предложения са постъпили от жителите на община Банско във връзка с инвестиционната програма за тази година

Десетки предложения са постъпили от жителите на община Банско във връзка с инвестиционната програма за тази година, каза директорът на дирекция „Административно обслужване“ в общината Десислава Хаджирускова.

До края на миналата година жителите на всички населени места в планинската община имаха възможност да отправят предложения чрез анкета на официалния сайт на общинската администрация. С анкетното проучване, което се провежда под мотото „Ти решаваш“, от общината се допитват до местните хора за трета поредна година. Това е свързано с активното участие на обществото в съставянето на инвестиционната програма, посочи Хаджирускова.

Всяка година се радваме на завиден интерес от страна на гражданите, каза още директорът на Дирекция „Административно обслужване“. Тази година предложенията са повече от 60 и сред тях са идеи, свързани с подобряване на пътната настилка, тротоари на улици, улично осветление, предложения за поставяне на изкуствени неравност на пътя, с цел предотвратяване на инциденти.

Част от предложенията са за изграждане на „легнали полицаи“ за безопасност на децата, а и не само, и това са участъци, по които гражданите считат, че преминават автомобили с по-висока скорост, посочи Хаджирускова.

Освен предложенията, свързани с инфраструктурата и подобряване на градската среда в населените места в община Банско, сред предложенията има и свързани с грижа за животните. Тази година сред идеите на гражданите са и създаване на паркове за кучета, както и къщички за уличните животни.

Всички тези предложения се обобщават и представят на общинското ръководство, което ги приоритизира и спрямо общинската стратегия включва част от тях или всички в инвестиционната политика за съответната година, посочи Хаджирускова. Следващата стъпка е тя да бъде представена на заседание на местния общински съвет и след нейното приемане да се пристъпи към реализирането на заложените в нея цели.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене