Кметът Илко Стоянов по време на форум с ученици и студенти, организиран от българския еврокомисар Мария Габриел в Благоевград: Срещи като тази, които обединяват младостта, образованието и бъдещето носят особено позитивен заряд

Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в среща с ученици и студенти, организирана от българския еврокомисар Мария Габриел, отговаряща за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта. Форумът протече под формата на дискусия на тема „Мобилността и възможностите в рамките на Европейското образователно пространство и Стратегията за университетите“. В него взеха участие и представителите на ЕП Андрей Новаков, Лидия Перейра и Асим Адемов.

В рамките на срещата бяха представени възможностите по програма „Еразъм+“ и други инициативи на Европейската комисия, провеждани под ръководството на Мария Габриел.
„Благодаря на хората, които стоят в основата на това събитие, благодаря на всеки, който има принос то да се случи, но най-вече благодаря на вас, младите хора на Благоевград, на България. Срещи като тези, носят особено позитивен заряд и имат своята висока стойност, защото на едно място са събрани, младостта, образованието и бъдещето“, каза кметът Стоянов.

Преди срещата, която се проведе в зала „22 септември“, той посрещна в кабинета си евродепутатите Андрей Новаков, Лидия Перейра и Асим Адемов, като заедно обсъдиха възможностите, които дава ЕС на младите поколения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене