Годишнина на Православно училище „Св. Вмчк. Георги Победоносец“, град Петрич

На 14 януари 2023 г. (Отдание на Богоявление) Православно училище „Св. Вмчк. Георги Победоносец, гр. Петрич, тържествено отбеляза тринадесетата година от своето основаване.
Настоящи и бивши възпитаници, родители и приятели за пореден път споделиха духовната радост, чествайки годишнината от създаването на Православното училище, в което години наред се преподават и усвояват скъпоценните християнски ценности.
Празникът започна със св. Литургия в храм „Св. Георги“, оглавена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим в съслужение с архиерейския наместник на Петричка духовна околия- иконом Павел Милушев, свещениците при храма и дякони.

След св. Литургия, в сградата на училището, бе отслужен тържествен молебен.
Най- малките ученици поздравиха всички гости с празнична програма.
В знак на благодарност за духовното ръководство и подкрепа децата подариха на митрополит Серафим ръчно изработена картичка с топъл поздрав и икона на Божията майка с Младенеца. В продължение на месеци всеки един от тях участва в изрисуването на иконата.
Митрополит Серафим се обърна към децата с пожеланието да съхранят православната ни вяра и като малки апостоли да се стараят да я разпространяват чрез делата си. Всеки един от присъстващите получи от него за благословение копие на чудотворната Иверска икона от Роженския манастир – Вратарница.

Православно училище „ Св. Вмчк. Георги Победоносец“ в град Петрич е основано с благословението на блаженопочиналия Неврокопскимитрополит Натанаил и тържествено открито на 10 януари 2010 г. През всичките тези години преподавател е г-жа Галинка Дуева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене