Куче нападна жена, тръгнала на разходка

Писъци на жена огласиха алеята за парк Бачиново в Благоевград тази сутрин, след като бездомно куче нападна жена.

Инцидентът стана в района на въжения мост. Писъците и привлекли хора в съседство, които оказали помощ и прогонили гладното куче.

Само фактът, че жената е била облечена с панталон, който кучето захапало, я спасило от сериозни травми. При нападението жената е паднала на земята и е охлузила коляното си. Да не говорим за шокът и уплахата. Това е третото нападение над жена, на същото място, за по-малко от месец, твърдят запознати.

Случаят отново извади на светло един от най-големите проблеми в областния град. Глутници кучета се разхождат повсеместно, обикалят центъра и кварталите, покрай училища и обществени заведения и плашат деца и възрастни. В този сезон са гладни и озверели, което поставя в риск здравето и живота на гражданите.

По този повод, в групата „Забелязано в Благоевград“ читатели призоваха общинското ръководство в града да обърне сериозно внимание на проблема с бездомните кучета, които се разхождат необезпокоявано по улиците в Благоевград.

„Обръщам се към институциите, които се занимават с уличните кучета! Мола ви вземете неоходимите мерки! Те са навсякъде!“, избухна с пост в социалната мрежа  благоевградчанката  Марияна Манова.

Други пък са още по – критични по въпроса и директно обвиниха за проблема с бездомните кучата кмета на Благоевград Илко Стоянов.По думите на гражданите, той изцяло е занемарил факта, че животинте се разхождата наляво и надясно необезпокоявани от никой.

„Не стигат всички други проблеми на града, ами и кучета своеолно навсякъде пуснати“, коментира гражданин.

„Илко ,Илко до там го докара кучета дупки и мрак е в този град“, възмутено критикува пък читател на сайта ни.

Припомняме, че проблемът се задълбочава от ширещия се кучешки туризъм и има данни, че в града се изсипват кучета от други райони, а приютът не е в състояние да побере всички.Животните се придвижват в глутница и са много агресивни, защото в непознатия град търсят територия и храна, заради което нападат хора. Според местните те се нахвърлят основно на възрастни хора. Жителите на града настояват за спешни мерки.

Често срещана картина в Благоевград са и кучета налягали по детските площадки, които по принцип са обособени за игра на малчуганите.

„Тези бездомни кучета не падат от небето, но начинът, по който се справят с тях тук, е ужасен – Или ги евтаназират, или ги прибират в приюти, в които е отвратително“, коментират граждани.

Място за настаняване на кучетата обаче така и няма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене