Номинациите за депутати в Разлог и Банско започнаха! ГЕРБ залагат пак на Мацурев, БСП на Пл. Ботев…

 

На прага на новата предизборна кампания общинските структури на партиите в Разложко все още не са излезли с конкретни имена, които ще влязат в листите за предстоящите парламентарни избори. В някои от структурите все още текат номинациите, а в други вече са приключили, но кои ще са в листите тепърва ще стане ясно.

Очаква се ГЕРБ отново да заложи на Александър Мацурев от Банско, който е с най-много номинации в областта, и на д-р Емил Тончев от Разлог. Спряга се името за листата и на младия Николай Сливков, който също е от Разлог и е с номинации за народен представител.

БСП също залага на предишните си кандидати. Структурата в Разлог излиза само с едно име – общинския съветник Пламен Ботев. Номинации е получил и адвокат Емил Колевичин, но той се е отказал, направил си е отвод. По-различна е ситуацията в Банско. Там издигнатите са доста, но последната дума има Областният съвет, който трябва да ги отсее. В Банско най-много номинации е получил заместник-кметът на общината и общински лидер на столетницата Костадин Атанасов. Той обаче си е направил отвод. Издигнати са още и общинските съветници Костадин Дурчов, Благой Милев, Мартин Бориков и Владимир Баряков.

В листата на „Демократична България” от Разлог със сигурност отново влиза адвокат Иван Димитров. Тепърва ще стане ясно дали той ще оглави за втори път листата и ще бъде водач за областта. Другото име, което се спряга, е на Захари Витанов от Добринище.

В листата на партията на Слави Трифонов – ИТН, ще заложат на общинските лидери на структурите в Банско – Михаил Рахов, в Разлог – Мария Чобанова. На предишните избори те спечелиха народния вот в много от секциите в района, изпреварвайки ГЕРБ, но дали ще успеят да запазят позиции и сега предвид събитията от последните два месеца, не е ясно./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене