Сашко от Сандански мечтае за златен медал

Сашко, който е със синдром на Даун, мечтае да спечели златен медал! Въпреки че има проблеми, момчето тренира лека атлетика и се представя отлично. Преди няколко месеца се явява на квалификации и успява да се класира за световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в аржентинската столица Буенос Айрес. За жалост Александър Александров от Сандански няма необходимите средства, за да отпътува за Южна Америка, където да се бори за златния медал, каквато е мечтата му. Затова и в негова подкрепа са започнали редица благотворителни кампании, като продължава да се набира финансова помощ.

Сашко вече има участия с националния отбор за атлети с ментални увреждания в големи форуми, организирани от международни организации. Представял се е отлично на летни европейски игри в Чехия и Полша.

„Силно се надявам да постигне още успехи, защото тренира усилено. Александър тренира всеки ден, дори л събота и неделя. Наистина има добри шансове на световното първенство. Част от подготовката е на бягаща пътека, крос тренажор и стълбички. Отделно ходим на стадиона, където има друг тип тренировки. И така задължително по един час. Много съм щастлива с него, защото е амбициозен и полага много усилия, за да победи“, заяви треньорката на момчето Зоя Тодорова.

„Вярваме, че слънчевото момче на Сандански заслужава да получи шанс да представи себе си, общината, а и страната ни на световното първенство в Аржентина! А всички ние, обединени, можем да помогнем мечтата му да се превърне в реалност!“, заявиха от местната община, която съвместно с местни клубове и сдружения стартира благотворителна кампания в помощ на атлета.

Миналата вечер, обединени, двата спортни клуба по художествена гимнастика „Гранд“ и „Вихрен“ с подкрепата на община Сандански организираха благотворителна кампания „Да изпратим Сашко на световното в Аржентина!“.

Всички прекрасни малки и големи гимнастички подкрепиха инициативата и показаха не само своя талант, грация и красота, а и доброто си сърце и любовта към спорта!

От общинската администрация изказаха огромни благодарности на ръководителите на Спортен клуб по художествена гимнастика „Вихрен“ – Ванеса Сохейли и Лазарина Димитрова, и на Спортен клуб по художествена гимнастика „Гранд“ – Джорджия Попова и София Костадинова-Воденова за подадената ръка!

Събраната сума от благотворителното събитие е 2478,90 лв.

За да спомогне участието на Сашко в световното първенство в Аржентина, община Сандански съвместно с местни клубове и сдружения организира още редица благотворителни събития.

Второто ще се проведе със съдействието на Волейболен клуб „Медиус“ и Баскетболен клуб „Вихрен“, които организират благотворителни мачове на 17 януари /вторник/, 19:00 ч., Спортна зала – Волейболен турнир, и на 20 януари /петък/, 19:00 ч., Спортна зала – Баскетболен турнир.

Входът е 5лв., а за всички граждани, желаещи да дарят, ще бъдат поставени и кутии в Спортната зала!

Вярваме, че обединени ще помогнем на Сашко да изпълни своята мечта, категорични са от общинската администрация в Сандански.

Всеки, който иска да даде шанс за участие на Сашко, може да помогне и чрез сметката на Спортен клуб „Адаптирана физическа активност и спорт – АФАС“, град Сандански:

BIC: SOMBBGSF

IBAN BG37 SOMB 9130 1071 5131 01

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене