Липса на кадри във ВиК-Благоевград

Огромен е дефицитът на кадри във водните дружества. „Липсват специалисти и във ВиК-Благоевград“, коментира управителят Мартин Петров.

В бизнес плана е заложено увеличение на заплатите на служителите с около 8 %, но специалисти няма. „Ако не се реагира своевременно, след 10 години няма да има обучени кадри, а без тях не биха се справили тези дружества“, категоричен е Петров.

Благоевград е един от градовете в страната с най-ниска цена на водата. Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрила новия бизнес план на водното дружество, а увеличението е с няколко стотинки, но заради инфлацията и поскъпването на материали това увеличение е необходимо, за да се запази стабилно финансовото състояние на дружеството. От началото на годината цената на водата дори е с 20 стотинки надолу, като за кубик в Благоевград се плаща 2,19 лв.

През последните дни жителите на Разлог и Банско се оплакват от качеството на водата. Според управителя на водното дружество напрежението е неоснователно.

„Взимат се проби периодично, няма никакви съмнения за качеството на водата. Ако има притеснения, нека хората да се обаждат на дежурните телефони“, уточни Петров. За него определени хора създават напрежение, но не е необходимо и никой не печели от това.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене