Нинова от Кюстендил: Готови сме с план за подпомагане на малките и средни земеделски производители

„От градината на България – Кюстендил поздравяваме всички с деня на земята и гората. Те са две безценни  богатства на Родината ни“, написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя присъства на празника на града – „Кюстендилска пролет“.

Лидерът на БСП критикува липсата на грижа и политики от страна на управляващите в земеделието и горите, и обяви 4 насоки за реформа в секторите, залегнали в програмата на левицата:

„В последните години при управлението на ГЕРБ те се унищожават безцеремонно. Наш приоритет са чиста вода, въздух и храна. Българската земя да храни българския народ. За целта трябва целенасочена държавна политика в подкрепа на малките и средни земеделски производители:

1. Преразпределяне на субсидиите към производство на български плодове, зеленчуци, мляко и месо.

2. Възстановяване на „Напоителни системи“.

3. Изграждане на мрежа от тържища, на които дребните производители да излагат директно продукцията си, а да не им извиват ръцете прекупвачи.

4. Създаване на държавно предприятие за изкупуване и преработка на продукцията, което на съвременен принцип да конкурира другите, както направи Румъния.

Българската гора да се сече само от шестте Държавни горски стопанства, които след това да продават дървесината, вместо всеки да влиза ,сече и унищожава безконтролно.

Държавната роля в сектор земеделие е ключова!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене