Снегът напълни отворените писти над Банско с хиляди туристи

Снегът в последните дни привлече хиляди туристи в ски зоната над курорта Банско. Снежната покривка все още не е много, но има отворени писти, на които любителите на белите спортове да се насладят на своето хоби. Условията за каране на ски и сноуборд са отлични на четири трасета в ски центъра. Подължават усилията за отварянето на още писти, но всичко зависи от времето – нужни са естествен сняг и ниски температури за направата на изкуствен сняг. Температурите позволяват само на определени места да се натрупа снежна покривка.

Надеждите на всички са скоро пак да има снеговалеж, за да може да има естествена снежна покривка. Заради снега, който натрупа, има много ентусиазирани туристи в Пирин планина, които се радват на прекрасни условия. Много от тях са планирали почивката си в най-добрия ни зимен курорт и не са се отказали въпреки доскорошната липса на сняг. И сега карат от сутрин до вечер ски на отворените писти. Опашката вчера на Бъндеришка поляна бе от хиляди туристи, които атакуваха трасетата.

От утре стартира и същинската подготовка за провеждането на Световната купа по сноуборд. Най-именитите сноубордисти от цял свят, сред които и най-голямата ни звезда в този спорт – Радослав Янков, ще карат по писта „Алберто Томба”. Стартът ще е в средата на трасето, а финалът ще е на Бъндеришка поляна. Тук вече са провеждани две такива надпревари, а заедно със Световните купи по ски са общо 11. Така че фирмата концесионер и Община Банско имат достатъчно опит в организирането на състезания от най-висок ранг.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене