Нови разкрития за страшната закана за убийство на спецпрокурор, от година той…

Натискът над прокуратурата, вече има криминален характер, уточни говорителят на главния прокурор

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева излезе с подробности по повод заканата за убийство на магистрат от Специализирана прокуратура. Събитието се провежда в Съдебната палата в столицата.

Свидетели сме на поредна форма на натиск върху наш колега, за съжаление този път с криминален характер. Магистрат получава заплахи за убийство и то за това, че си върши работата“, коментира Милева. Тя посочи, че в хартиен плик, адресиран лично до магистрата, в кабинета му са открити куршум и изрезки.

„Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет плик, адресиран лично до него, с патрон и изрезки. Какво пише на тях – кръв и информиран. Всеки един от вас може да си направи извод заплаха ли е това. В плика има бележка с името на столична болница, която нашият колега е посещавал в последните месеци и името на чужда държава.

Каква е целта?! Магистратите да се страхуват да изпълняват своята мисия?! запита риторично Милева.

„В случая се касае за наш колега, който от повече от година е с поставена охрана, заради естеството на неговата работа. Какво трябва да се случи още, за да работим всички ние наистина за обществото, а не да се притесняваме от медийни заплахи, атаки и репресии, попита Милева.

„Доживяхме наши колеги да разпитват свои колеги. Колегите прокурори от СГП и към момента извършват дейности по повод системно следене и закани за убийство на магистрата. Ще бъдат информирани ЕК, ЕП, посолствата на държавите, САЩ, Великобритания“, каза още тя.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=3272150343005836

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене