Нападателят на Севдалин от с. Копривлен, който го удрял с мотика и го вързал за леглото, е осъждан 16 пъти

Нападателят, който преби с мотика възрастен мъж в село Копривлен с цел грабеж, е направил самопризнания. За престъплението е привлечен като обвиняем 32-годишният Райчо М. от Хаджидимово, който вече е с постоянна мярка „задържане под стража“. Мъжът е от ромски произход и е осъждан 16 пъти. Последният грабеж, за който разследващите го обвиниха, бе извършен преди два месеца.

На 8 ноември 2022 г. вечерта Райчо нахлува с маска на главата в дома на 66-годишния Севдалин Д. в село Копривлен. В ръцете си държал мотика и извикал: „Дай парите!“, след което изгасил лампата и започнал да налага възрастния човек на леглото. Севдалин изпаднал в безсъзнание, когато се свестил, около него всичко било в кръв, а той бил вързан за кревата. Къщата била преобърната от нападателя, който избягал и си тръгнал с една бутилка ракия, тъй като в къщата пари нямало.

Първоначалните подозрения били, че извършителят е гастрольор, но след това следите отвели полицаите до 32-годишния ром, който си признал за грабежа, съобщиха за „Струма“ разследващите органи. За престъплението, в което той е обвинен, се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 до 10 години. По искане на прокуратурата Районен съд – Гоце Делчев му наложи мярка „задържане под стража“.

Освен този случай криминалистите разследват и още няколко кражби в къщи на възрастни хора в община Хаджидимово, които може да са окаже, че са извършени от него.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене