От понеделник в Дупница ще работи офис на РКМЕ за прием на документи за ТЕЛК

От понеделник, 09.01.2023 г., в Дупница започва да работи офисът на Регионална картотека за медицинска експертиза (РКМЕ) към Регионална здравна инспекция – Кюстендил. Освен жителите на града и селата той ще обслужва и общините Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево. Офисът е срещу входа на бившата Военна болница.

Както е известно, миналата година МЗ бе взело решение хората, които подлежат на преглед пред ТЕЛК за освидетелстване за намалена трудоспособност, да представят първо документите в РКМЕ – Кюстендил, а прегледът от лекарска комисия да се извършва в Дупница. След като кметът на общината инж. Методи Чимев бе сигнализиран за този проблем, предприе редица срещи в София, както и с директора на РЗИ – Кюстендил.

„Бях заявил на срещите, че каквото се изисква от нас, ще го направим, но офисът ще продължи работата в Дупница. Получих подкрепа в това отношение и от д-р Величков, за което му благодаря. Нямаше как да останем безучастни, когато хората, особено трудноподвижните, трябва да пътуват до Кюстендил и да правят допълнителни разходи. Говорим не за единични случаи, а за стотици годишно. Решението не кореспондираше по никакъв начин с нормалността и отговорното отношение към хората и затова се противопоставих, за радост с успех. Ремонтът бе направен, всичко, което се искаше от нас като институция и ангажимент, изпълнихме“, лаконичен бе инж. Чимев.

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене